В Пазарджишко подходът към АМ Тракия е блокиран от машини на

...
В Пазарджишко подходът към АМ Тракия е блокиран от машини на
Коментари Харесай

Фермери с тежка техника пак блокираха ключови пътни артерии в страната

В Пазарджишко подходът към Автомагистрала " Тракия " е блокиран от машини на зърнопроизводителите, предава - затворен е пътят сред Пазарджик и село Гелеменово при разклона за село Сарая.

Не се пропущат коли нито от Пазарджик към п.в. Гелеменово, нито от аутобана към регионалния град.

От ОДМВР-Пазарджик предлагат на всички водачи, на които им следва пътешестване, да употребяват обходните направления.

Шофьорите, които пътуват по посока град Панагюрище, да се придвижват по пътя към гр. Срелча - през селата Черногорово, Овчеполци, Свобода, Смилец, Блатница към Стрелча и назад.

Водачите, които са на автомагистрала " Тракия ", да употребяват пътните възли " Калугерово " (през с. Динката) и " Цалапица ", тъй че да се придвижат към град Пазарджик.

Пътуване към Пловдив може да се реализира и по основен път I-8, който е отворен за придвижване.

За трети ден през днешния ден и аграрни производители от Монтанско блокираха основни пътища в района , заяви ръководителят на районния съюз на зърнопроизводителите Веселка Василева, представена от Българска телеграфна агенция.

Главен път Е-79, по който се движат товарните камиони за моста при Видин-Калафат и по противоположния път към София, е блокиран при село Горна Вереница в община Монтана . Втората обсада е на изхода от Монтана по направленията към Лом, Бойчиновци и Козлодуй, а третата на шосето от град Вълчедръм към село Септемврийци и Козлодуй.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

Василева заяви, че митингът в Монтанско е стъпаловиден и всеки ден времето на блокадата ще се усилва с един час. Докато в първия ден пътищата бяха блокирани от 10 до 12 часа, втория от 10 до 13 часа, а през днешния ден ще останат затворени от 10 до 14 часа.

Снимка: БТА

Пропускат се колите със специфичен режим на придвижване и тези, в които пътуват заболели хора и пациенти за хемодиализа.

Протестите ще продължат, до момента в който държавното управление не чуе настояванията на земеделските производители и не обезпечи естествена среда за нашата работа, съобщи Василева.

Тя разяснява, че доста от компаниите в сектора в района към този момент са затворили, други са пред банкрут и митинга е последния метод да се обърне вниманието на родното земеделско произвеждане.

Протестиращите затвориха и придвижването по основния път Стара Загора - Димитровград , който е и подстъп от Стара Загора към автомагистрала " Тракия ", в региона на Птицекомбината.

Снимка: БТА

В 10:00 часа тази заран придвижването беше отцепено от чиновници на полицията, които не позволяват колите да стигнат до автомагистралата. Очаква се трафикът да бъде възобновен към 14:00 часа.

И през днешния ден протестиращите обявиха, че ще оставят машините в непосредствена непосредственост до пътното платно при привършване на митинга.

Фермери от общините Павел баня и Казанлък блокираха придвижването и по Подбалканския път Бургас - София в региона на разклона за Павел баняглавния път Стара Загора - Димитровград . На място са животновъди и производители със земеделска техника и животни, както и екипи на полиция и жандармерия.

Представителите на сектора от района излизат на митинг за втори следващ ден. Те са най-вече дребни производители и са безапелационни, че при актуалните условия на работа оцеляването им е въпрос на време.

Техните претенции са за неотложно погашение на дотациите, както и за незабавно понижаване на административната тежест. Според тях е непостижимо дребни производители да извършват същите условия както огромните компании и страната незабавно би трябвало да ги уточни.

" Ние сме животновъди, а не счетоводители ", разясниха протестиращи, представени от Българска телеграфна агенция.

Блокада има и в Благоевградско в местността " Полигона " , а земеделски производители от община Перник се събраха през днешния ден на митинг пред спортна зала " Борис Гюдеров ".

Снимка: БТА

Протестиращите упорстват да се преразгледа предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да подсигуряват резистентност на бранша.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас оповестиха, че през днешния ден в региона ще бъдат блокирани  републиканският път I-6 на входа на гр. Айтос, пътният възел " Българово ", пътя Карнобат - Сунгурларе преди с. Сигмен, както и републиканският път I-9 на новопаничаревска рампа , като обходният маршрут е през Босна и Ясна поляна.

Снимка: БТА

Преди въпросните точки ще са позиционирани полицейски патрули, които при положение на нужда да укажат обходни направления. Призоваваме останалите водачи, пътуващи в регионите на гореупоменатите прави към самообладание, приемливост и преценявате с полицейските разпоредби, декларират от ОДМВР-Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР